Categorieën
Blog

3 redenen om een gebruikte iPhone te kopen

Apple, Samsung, Huawei en alle andere grote telefoonproducenten zijn al jaren verwikkeld in een eindeloze machtsstrijd om de smartphone-industrie te kunnen domineren. Ieder jaar komt er weer een nieuwe generatie smartphones van de drukpers rollen en alleen de rijkste en gekste onder ons zorgen ervoor dat ze altijd de nieuwste hebben. De meningen over welke het beste merk is zijn tot op vandaag de dag zeer verdeeld. Wat wél zeker is, is dat je met een telefoon van twee jaar geleden nog prima weg kan komen. Denk daarom eens aan een tweedehands iPhone. Daar zitten namelijk veel voordelen aan:

Betaalbare prijzen

Voor een nieuw model leg je makkelijk honderden euro’s neer en elk jaar lijken de telefoons duurder te worden gemaakt. Bij een tweedehands model dat volledig gerenoveerd is tot de originele staat is het prijskaartje een stuk lager: voor 180 euro heb je al een iPhone 6 en zelfs bij nieuwere modellen zoals de iPhone 8 duikt de prijs ver onder de helft van wat je kwijt bent aan de nieuwste versie iPhone.

Ecologisch verantwoord

Bij de productie van een nieuwe telefoon wordt helaas veel schade gedaan aan mens, natuur en klimaat. Bij de ontginning van de benodigde grondstoffen komen veel broeikasgassen vrij en worden mensenrechten geschonden. Een nieuwe iPhone kopen terwijl je oude telefoon nog goed is of als je andere goede opties hebt is dus niet erg mens- of klimaatvriendelijk. Een gebruikte telefoon kopen is daarentegen wel een erg ecologisch verantwoordelijke smartphone optie. Zo draag ook jij bij aan een duurzame toekomst.

Abonnementsloze vrijheid

De aanschaf van een refurbished Iphone is geheel vrijblijvend, waardoor je niet vast zit aan maandelijkse betalingen of een vaste provider. Je hebt de vrijheid een sim-only abonnement bij de provider van jou keuze af te sluiten en je voorwaarden te veranderen wanneer je wilt. Gebruikte smartphones hebben bovendien wél gewoon garantie voor de eerste twee jaar na aankoop en 14 dagen bedenktijd. Door deze voorwaarden ben je een stuk vrijer om met je telefoon te doen wat jij wilt.