Categorieën
Blog

Apple is de patentenkoning

Apple is de patentenkoning

Als er iemand in Silicon Valley is met ongekend veel patenten, dan is het Apple wel. Steve Jobs en Woz staan erom bekend altijd al een handje te hebben om al hun ideeën direct in patenten om te laten zetten. Deze strategie heeft Apple zowel geholpen, als geld gekost.

Afgelopen week kwam er nog een nieuw Apple patent naar buiten. Techblog Uitgekotst berichtte namelijk dat Apple met een patent bezig zou zijn voor een full-display OLED-scherm. Meteen ging Samsung in de aanval, aangezien OLED-schermen deels zijn gepatenteerd door de Koreaanse elektronica-fabrikant.

Wat gaat Apple doen om de patentenkoning te blijven? Hoe houden ze de concurrentie weg?

Apple en Samsung

Ook al staat Apple bekend als de absolute patentenkoning in de VS, het heeft nog vaak met andere patentenkoningen wereldwijd te maken. Zo heeft Samsung in Azië bijna net zoveel patenten in het bezit, mogelijk nog meer. Doordat in Azië de patentenregisters niet zo transparant zijn als in de VS, is het nog altijd onduidelijk hoeveel patenten het echt bezit.

Wat wel bekend is, door de vele media aandacht, is dat Samsung al jaren met Apple in de rechtszaal rechtszaken uitvecht omtrent patentschending. Iedere maand lijkt het wel weer over een ander patent te gaan. Veel patenten overlappen elkaar namelijk, wat ervoor zorgt dat het onduidelijk is wie nu wat precies mag doen.

Veel rechtszaken zijn al geschikt, echter komen er toch voortdurend nieuwe gevallen bij. Het lijkt dan ook nog de komende jaren zeker een geval te worden dat ze het blijven uitvechten in de juridische hemel.

De toekomst van Apple

Zonder dat we het echt weten, moet Apple wel aan een grote innovatie bezig zijn. De zelf-rijdende auto’s zijn al stopgezet, wat betekent dat er weer een innovatie minder komt vanaf de Apple fabriek. Wat dan wel gaat komen van Tim Cook, is helaas onbekend. Wij hopen op een explosie aan innovatie.