Categorieën
Blog

Beveiliging tips iPhone 6 Plus

Interessante tips ter beveiliging van uw iPhone 6 Plus

beveiliging iPhone 6 plusIndien u net een dure iPhone 6 Plus heeft gekocht zult u er uiteraard alles aan willen doen om deze zo goed mogelijk te beveiligen. Het laatste wat u namelijk wil is dat derden toegang krijgen tot de documenten, foto’s en eventuele andere informatie die op uw smartphone is terug te vinden. In dit artikel voorzien we u graag van een aantal interessante tips waardoor u er voor kunt zorgen dat uw iPhone 6 Plus zo optimaal mogelijk wordt beveiligd.

Twee voor de hand liggende tips

Sinds de komst van de iPhone 5S is de smartphone van Apple uitgerust met een zeer interessante vorm van beveiliging onder de vorm van de vingerafdrukscanner. Door gebruik te maken van deze scanner is het mogelijk om tot vijf vingers te gebruiken voor het vergrendelen en openen van uw smartphone. Dit wordt algemeen aanzien als de beste manier om uw iPhone 6 Plus te beveiligen. Een andere, klassieke vorm van beveiliging is het instellen van het zogenaamde codeslot. Standaard bestaat dit slot uit amper 4 cijfers waardoor het relatief eenvoudig mogelijk is om de code te kraken. Wat veel gebruikers van de iPhone 6 Plus echter niet weten is dat het ook mogelijk is om deze code uit te breiden. U kunt de eenvoudige variant uitschakelen waardoor u kunt
kiezen voor een toegangscode die zowel bestaat uit cijfers als uit letters. Daar komt bij dat u ook geheel zelf kunt instellen of het toestel bij iedere opstartbeurt de code vraagt of slechts na enkele minuten of uren. We willen toch benadrukken dat het gebruik van de vingerafdrukscanner toch nog net iets veiliger is dan het toepassen van de toegangscode. Het één sluit het ander evenwel niet uit.

De keuze voor een speciale beveiligings-app

Speciale beveiligings-apps zoals met name het populaire 1Password worden vandaag de dag veelvuldig toegepast. Steeds meer mensen kiezen er namelijk voor om cruciale data op hun iPhone 6 Plus te bewaren zoals hun bankrekeningnummers, logins en wachtwoorden. Het spreekt echter voor zich dat u deze niet zomaar te grabbel zult willen gooien voor derden en dus kan een extra beveiliging zeker geen kwaad. Door gebruik te maken van een app zoals 1Password op uw iPhone 6 Plus is het mogelijk om een speciale 256-bit encryptie uit te voeren op uw meest waardevolle
bestanden.

U hoeft vervolgens uitsluitend het ingestelde wachtwoord te onthouden waardoor u opnieuw toegang heeft tot al uw gegevens. Daarnaast kan de beveiligings-app 1Password probleemloos samenwerken met bijvoorbeeld het Touch ID waardoor een extra beveiligingslaag wordt toegepast.

Het belang van een tweestaps verificatie

Tot slot is het, vooral voor mensen die veelvuldig gebruikmaken van de zogenaamde iCloud ook altijd een goed idee om een tweestaps verificatie toe te passen. Door deze vorm van extra veiligheid te integreren in uw iPhone 6 Plus zorgt u er namelijk voor dat u niet langer gewoon één wachtwoord dient in te voeren, daarnaast wordt er nog een tweede beveiligingslaag aan toegevoegd. Hierdoor wordt data die wordt opgeslagen in de cloud extra beveiligd en dat is tegenwoordig toch geen overbodige luxe.