Categorieën
Blog

De iPhone 6s Plus is kenmerkend voor de markt

De iPhone 6s Plus is kenmerkend voor de markt

De nieuwste telefoon van Apple is in veel opzichten kenmerkend voor de ontwikkelingen op de smartphone markt. Wat we zien zijn kleine stappen voorwaarts op het gebied van alle belangrijke componenten van de smartphone en pogingen van fabrikanten om met bijzaken onderscheidend te zijn.

Apple en de markt

De schermen worden langzaam beter. Ze worden scherper, krijgen een hogere resolutie en ze zijn in het hogere segment beter af te lezen in zonlicht. Ook worden de nieuwste smartphones, net als de iPhone 6s Plus, steeds sneller. Er worden betere processors in geplaatst met een hogere kloksnelheid. Ook de accu van de nieuwste Apple telefoon is beter ten opzichte van oudere modellen en ook dat is een trend die in de gehele smartphone- markt te herkennen is. Hij gaat weer iets langer mee.

Hoewel de accu’s beter worden is dit toch een trend die niet erg merkbaar is, want de accu’s worden kleiner om de telefoons platter te maken. Daarnaast hebben de tegenwoordige schermen een hoger energieverbruik. Als laatste belangrijke ontwikkeling is de camera van de nieuwe iPhone iets beter geworden. Ook dat is een ontwikkeling waar andere fabrikanten niet in achter blijven.

De enige ontwikkeling die wel kenmerkend is voor de markt, maar niet te zien is bij de iPhone 6s Plus ten opzichte van voorgangers is een verbeterde beveiliging. Ook de beveiliging, zoals een vingerafdrukscanner, wordt steeds een beetje beter.

Onderscheidend in bijzaak

Naast de ontwikkelingen, zoals die hierboven zijn beschreven en waar fabrikanten graag mee pronken, zijn er ook andere ontwikkelingen, die zich vooral voordoen op het gebied van vormgeving. Fabrikanten proberen zich met dit soort zaken te onderscheiden in de markt.

Denk bijvoorbeeld aan een leren achterkant, of een nieuw thema. Dit type ontwikkeling kwam bij de iPhone 6s Plus in de vorm van het zogenoemde 3D Touch. De fabrikanten brengen dit soort ‘vernieuwing’ met veel bombarie, maar meestal stelt het weinig voor.