Categorieën
Blog

Een abonnement afsluiten met of zonder toestel

Tegenwoordig zijn er tientallen providers die jouw allemaal een abonnement proberen aan te smeren. Toch is het goed om niet zomaar voor een abonnement te kiezen bij een van deze providers. Vaak is hetzelfde abonnement namelijk veel goedkoper te vinden bij een andere provider. Om onnodig hoge kosten te voorkomen is het slim om de abonnementen met elkaar te vergelijken voordat je er daadwerkelijk één afsluit bij een provider.

Soorten abonnementen

Met telefoon

Er zijn verschillende voor- en nadelen te noemen voor een abonnement met telefoon. Zo is het natuurlijk een voordeel dat je niet in één keer alle kosten moet betalen voor een nieuw toestel. Je bent vaak een paar honderd euro kwijt voor de aanschaf van een nieuw toestel en niet iedereen kan dit zomaar even betalen. Hoewel het fijn is dat je het toestel niet in één keer hoeft te betalen, heeft dit wel als gevolg dat je maandelijkse telefoonkosten flink stijgen wat voor sommige weer een nadeel is. Daarnaast zit je vaak lang vast aan een abonnement met telefoon. Mocht je toch eerder het abonnement willen stoppen, betaal je vaak hoge kosten voor het afbetalen van het abonnement met telefoon.

Zonder telefoon

Naast een abonnement met telefoon, is het ook mogelijk om een abonnement af te sluiten zonder de aanschaf van een nieuw toestel. Je kunt in dat geval kiezen voor een sim only abonnement. Mensen kiezen vaak voor dit abonnement wanneer zij nog een toestel hebben. Daarnaast kiezen steeds meer mensen voor een sim only abonnement in combinatie met een refurbished toestel. Dit is een mobiele telefoon die al eerder is gebruikt en die door een controle en reparatie weer zo goed als nieuw is. Mensen kiezen voor deze optie omdat zij in dit geval een goed bijna nieuw toestel hebben voor een veel lagere prijs. Tot slot is er nog een reden waarom mensen steeds vaker voor een sim only abonnement gaan en dat is de lage prijs van het abonnement zelf. Veel providers bieden sim only deals. Dit zijn bundels met internet en bellen voor een vaste lage prijs per maand. Dit bespaart niet alleen hoge kosten, maar bij veel van deze deals kun je je bundel ook nog eens maandelijks wijzigen. Er zijn verschillende sites die deze deals met elkaar vergelijken, zodat je een goedkoop abonnement kunt afsluiten met het laagst mogelijke maandbedrag. Er zijn dus verschillende voor- en nadelen te noemen voor beide abonnementen, maar een sim only abonnement lijkt toch voor velen het meest aantrekkelijke abonnement om af te sluiten.