Categorieën
Blog

Een Mobiel Abonnement afsluiten doe je zo!

Bij de aanschaf van een smartphone kan je kiezen uit een zogenaamde “simlockvrije” telefoon, of een mobieltje met een abonnement. Dit abonnement loopt op een gegeven moment af, waarna je smartphone ook weer simlock vrij is. Wat nu? 

Wat betekent Simlockvrij?

De meeste Smartphones worden verkocht met een “gratis” 1 of 2=jarig contract van een speciale provider. Samsung doet vaak zaken met Tele2, Apple komt met een contract met Vodafone. En dan hopen ze natuurlijk dat je of je contract verlengd, uitbreid of een nieuwe telefoon koopt, met een nieuw internet contract.  

Naast reviews lezen over het merk van de smartphone, doe je er goed aan je ook te verdiepen in de contracten die ze aanbieden. Passen die wel bij jou internet en telefoon behoefte? 

Kies je voor een telefoon zonder abonnement, of een refurbished model, dan zul je ook een simkaart moeten kopen zodat je kunt bellen en het internet op kan. Omdat de telefoon simlockvrij is, kan een simkaart van iedere  willekeurige provider gebruiken. Je kunt kiezen voor een Sim-kaart, van de HEMA, Albert Heijn, de Media Markt, Wehkamp of Bol.com. 

Welke provider past bij jou?

Om te bepalen welk telefoon of internetabonnement bij jou past, zul je eerst inzage moeten krijgen in je verbruik. Hoe vaak bel je? En hoeveel uur per dag zit je online op het internet? Ook waar je het internet voor wilt gaan gebruiken maakt een groot verschil. 

Online zijn om via WhatsApp bereikbaar te zijn of 24 uur per dag Youtube streamen en Netflix kijken, dat maakt een groot verschil in de Gigabytes die je zult gaan verbruiken. Daarbij kan ook de downloadsnelheid kan een rol spelen bij je keuze. 

Zodra je weet hoeveel GB je denkt te gaan verbruiken per maand en hoeveel belminuten je wilt hebben per maand voor telefoongesprekken in het binnen- en buitenland, kun je al een goede schifting maken tussen de aanbiedingen van de verschillende providers. Waarschijnlijk blijven er nog een paar over, die verdomd veel op elkaar lijken. En misschien ook nog eens even duur zijn! 

Weet je niet welke je moet kiezen? Bekijk dan nog eens de provider reviews

Online mobiel abonnement afsluiten

Je kunt natuurlijk gewoon naar de HEMA in het dorp gaan, of Dr. Phone of zo, en daar een simkaartje halen met een bepaald abonnement. Maar je kunt deze ook online afsluiten. Bekijk hiervoor weer wat vergelijkingssites.