Categorieën
Blog

Het verschil tussen de iPhone 7 en de iPhone 6 plus

Ieder jaar komen er weer nieuwe modellen smartphones op de markt, waardoor het moeilijk kan zijn om bij te houden wat de onderlinge verschillen zijn. De nieuwste modellen van Apple kosten al snel rond de 1000 euro, waardoor deze niet voor iedereen zijn weggelegd. Als je liever niet de hoofdprijs voor een smartphone wilt betalen, dan kun je uiteraard kiezen voor een wat ouder model. De specificaties van deze modellen zijn vaak van hoog niveau en je betaalt een stuk minder. Een van de modellen waar je voor kunt kiezen is de iPhone 7. Twijfel je nog tussen de iPhone 7 en zijn voorgangen de iPhone 6S? Hieronder hebben we de belangrijkste verschillen tussen deze twee smartphones voor je op een rijtje gezet.

Het design en de home-knop
Een van de eerste verschillen tussen deze twee toestellen is op de merken aan het uiterlijk van de smartphones. De verschillen zijn niet extreem en zit hem voornamelijk in de verwijderde aansluiting voor de koptelefoon en de verfijnde camera-uitstulping bij de iPhone 7. Daarnaast zijn de strepen op de achterkant van het toestel van de iPhone 6 plus verwijderd en is de achterkant nu egaal bij het nieuwere model. Het grootste verschil in het design van het toestel is echter op te merken als het gaat op de home-knop. Waar de iPhone 6S nog daadwerkelijk in te drukken was, is dit bij de iPhone 7 niet meer het geval. Bij de iPhone 7 treedt er een trilmotor in werking, maar je kunt de knop niet meer fysiek indrukken.

De specificaties van de camera
Een groot verschil tussen deze twee toestellen zijn de specificaties van de camera. De iPhone 7 is namelijk het eerste toestel van Apple dat is voorzien van optische beeldstabilisatie. Hierdoor zijn je foto’s een stuk minder snel bewogen. Het systeem compenseert namelijk voor bewegingen, waardoor ook filmpjes er een stuk stabieler uitzien. Ook is de selfiecamera van de iPhone 7 ten opzichte van de iPhone 6 plus aanzienlijk verbeterd. Deze is nu namelijk 7 megapixel, in tegenstelling tot de 5 megapixel camera van het eerdere model.

De processoren en snelheid van het toestel
Aangezien smartphones tegenwoordig vrijwel allemaal voorzien zijn van goede processoren, zullen zowel de iPhone 6 plus en de iPhone 7 razendsnel zijn. Toch zal de iPhone 7 nog een tikkie beter zijn, aangezien deze gebruik maakt van een A10 Fusion processor in plaats van de A9 processor. Het voordeel van deze processor is niet alleen een verbeterde snelheid, maar ook dat je batterij langer meegaat, aangezien de processor een stuk energiezuiniger is.

Beeldscherm en kleuren
Het beeldscherm van de twee toestellen is gelijk gebleven is bij beiden een 4.7 inch beeldscherm met een resolutie van 1334 x 750 pixels. De kwaliteit van het beeld en de weergave van kleur zal dus bij beide modellen hetzelfde zijn.

De toestellen lijken in eerste instantie dus redelijk op elkaar, maar bij uitgebreider onderzoek zijn er toch degelijke verschillen te vinden tussen de iPhone 6 plus en de iPhone 7.