Categorieën
Blog

Internet abonnement en mobiele met combinatievoordeel?

Bij ziggo en vodafone heb je nu combinatievoordeel. Dit betekend dat je extra voordeel kunt behalen door het combineren van je vaste internet abonnement (bijvoorbeeld een alles in 1 pakket) met je mobiele telefoon abonnement. Zo heb je razendsnel thuis internet, en ook een goede verbinding onderweg, voor een scherpe prijs. Via vergelijkingswebsite internethunter.nl kun je meer lezen over dit combinatievoordeel. In dit artikel gaan we verder in op de iPhone 6. We bespreken wat de verwachtingen van dit toestel waren en wat je kunt verwachten als je deze Apple iPhone gaat aanschaffen.

Wat is de iPhone 6?

Geruchten over de volgende generatie iPhone komen de laatste weken steeds meer in het nieuws, waarbij het merendeel gericht is op de grootte van het scherm, dat naar verwachting zal toenemen. De grootte van het display van de iPhone groeide in de loop van de jaren van 3,5 inch tot 4 inch met de iPhone 5, en met de iPhone 6, wordt het scherm nog groter. Apple heeft geëxperimenteerd met een breed scala van schermformaten, maar de meerderheid van de geruchten hebben betrekking op een iPhone 6 van 4,7 inch en 5,5 inch, waardoor de volgende iPhone de concurrentie aan zal gaan met de Android en Windows mobiele telefoons die al voorzien zijn van grotere beeldschermen. Apple erkend de vraag van consumenten naar mobiele telefoons met grotere beeldschermen in één van haar interne presentaties, en op basis van dat bewijs, nemen wij aan dat Apple de iPhone 6 zal voorzien van een groter display.

Beeldschermformaat iPhone 6 Plus

Apple zal naar verwachting de iPhone 6 voorzien van een 4,7 inch beeldscherm, welke naar verwachting rond september 2014 zal worden geïntroduceerd. De verwachting rondom de 5,5 inch iPhone 6 verwijzen naar een release in het begin van 2015. Door productieproblemen zal de grootste iPhone 6 nog even op zich laten wachten. Zowel de 4,7 inch en 5,5 inch iPhone 6 zal een hogere resolutie hebben als gevolg van hun grotere schermen, waarschijnlijk een resolutie van 1704 bij 906 pixels. Dit is een verdrievoudigde resolutie ten opzichte van de resolutie die de iPhone 5s heeft. De pixeldichtheid van het 4,7 inch model zal zijn 416 pixels per inch en de 5,5 inch zou een pixeldichtheid kennen van 365 pixels per inch. Recente beelden laten zien dat de iPhone 6 aanzienlijk dunner is dan de huidige iPhone 5s, het toestel zal mogelijk tussen 6 mm en 7 mm dik zijn, vergelijkbaar met de dikte van de iPod Touch. De iPhone 5s heeft een dikte van 7,6mm, terwijl de iPod Touch maar 6,1 mm dikte meet.

Meer details van deze nieuwe iPhone

De eerste hints dat Apple mogelijk komt met een grotere iPhone zijn voor het eerste opgedoken in december 2013, een analist merkte het bestaan op van de iPhone 6 met een schermgrootte van 4,8 inch. In januari 2014 werd een gerucht in de wereld gebracht dat Apple een 4,8 inch met de naam “iPhone Math” zal gaan lanceren, dit model zal dan boven de iPhone 5s komen te staan. Dit gerucht kan nu in de prullenbak, want het is min of meer zeker dat Apple komt met een iPhone 6 met een 4,7 inch beeldscherm. De iPhone 5s is uitgerust met een 64-bits A7 chip gefabriceerd door Samsung. De iPhone 6 zal naar verluidt gebruik maken van Apple’s A8 chip van gefabriceerd door TSMC. De A8 chip is kleiner en energiezuiniger. Samsung zal wel betrokken worden bij de productie van de A8 chip om zo de productiedruk te verlichten bij TSMC. Een recent gerucht heeft gesuggereerd dat de iPhone 6 gebruik blijft maken van een de 8 megapixel sensor, die ook in de iPhone 5s en de iPhone 5c zit. Toch zal de camera aanzienlijk verbeterd worden ondanks dat de sensor blijft steken op 8 megapixels. Apple’s iPhone 4S en iPhone 5 gebruikt ook dezelfde 8-megapixel sensor, maar Apple heeft in de tussentijd de camera aanzienlijk verbeterd. Vooral de kwaliteit van de foto’s in de iPhone 5s werd verhoogd, door onder ander een toename van de pixelgrootte, een groter diafragma, een nieuwe “True Tone” dual LED flitser en diverse software verbeteringen, deze strategie zal Apple ook hanteren bij de camera van de iPhone 6.