Categorieën
Blog

iPhone 6 Plus met iPhone 6 meest verkochte telefoon in VS

iPhone 6 Plus met iPhone 6 meest verkochte telefoon in VS

iphone 6  iPhone 6 plusDat de iPhone populairder is dan ooit tevoren blijkt uit de verkoopcijfers die bekend werden gemaakt in de Verenigde Staten. De cijfers maakten duidelijk dat de iPhone 6 samen met de iPhone 6 Plus alle records moeiteloos weet opzij te zetten. Het laatste kwartaal van 2014 waren één op de twee verkochte smartphones in de Verenigde Staten een iPhone 6 of 6 Plus!

Met bovenstaande in het achterhoofd zal het niet verbazen dat de iPhone in de Verenigde Staten het beste marktaandeel kan voorleggen. Eerste opvolger Samsung heeft een aanzienlijke achterstand opgelopen en was nog amper goed voor 26 procent van de totale verkopen. Na Samsung komt LG welke met haar budget vriendelijke smartphones een marktaandeel heeft weten te verkrijgen van 11 procent. Alle andere fabrikanten moeten het stellen met een marktaandeel dat (ver) onder de 5 procent blijft.

Niet alleen op vlak van verkopen, maar ook wat betreft de merktrouw kan worden vastgesteld dat Apple met haar iPhone in de VS bijzonder goed scoort. Maar liefst 86 procent van de bezitters van de iPhone kiest er voor om terug een iPhone aan te kopen wanneer hun smartphone aan vervanging toe is. Daar tegenover staat dat de trouwheid van bijvoorbeeld Samsung en LG-bezitters een stuk minder is. Een kwart van de bezitters van een Samsung smartphone zou overstappen op een iPhone. Bij eigenaars van een LG toestel zouden 18 procent kiezen voor een iPhone 6 of iPhone 6 Plus.

Amerikaanse consumenten lieten sowieso weten blij verrast te zijn met de komst van de iPhone 6 Plus met haar extra grote beeldscherm. Wellicht is dat één van de belangrijkste redenen waarom bijvoorbeeld eigenaars van een Samsung smartphone er nu niet meer voor kiezen om opnieuw een Samsung smartphone, maar wel een iPhone aan te kopen.

Traditioneel scoort de iPhone op de Amerikaanse markt erg goed. Verschillende grote fabrikanten die beschikken over smartphones die draaien op het Android besturingssysteem komen binnenkort met nieuwe toestellen op de markt en ook Samsung heeft voor dit jaar nog wel wat in petto. Benieuwd hoe de verkopen van de iPhone 6 en iPhone 6 Plus daar op zullen reageren!