Categorieën
Blog

iPhone 6 Plus stimuleert iPhone verkoop in China

iPhone 6 Plus stimuleert iPhone verkoop in China

Apple heeft bekend gemaakt dat het tijdens de voorbije maanden november, december en januari de grootste verkoop van iPhone smartphones ooit heeft bereikt in China. Opvallend detail is dat in de stedelijke gebieden maar liefst één vierde van de verkochte smartphones een iPhone zou zijn. Vooral de komst van de iPhone 6 en de iPhone 6 Plus lijkt de verkoopcijfers een behoorlijke boost te hebben gegeven.

Groei van 4,5 procent

In vergelijking met dezelfde periode een jaar eerder kan een groei in het aantal verkochte iPhones op de Chinese markt worden vastgesteld van zomaar even 4,5 procent. Hierdoor komt het totale aandeel uit op 25,4 procent, zijnde één vierde van de totale verkopen. De iPhone 6 kwam als beste uit de cijfers met een aandeel van maar liefst 9,6 procent. De tweede plaats werd verworven door de Xiaomi RedMi Note die het moest stellen met een marktaandeel van 8,9 procent. Tijdens de laatste drie maanden eindigend in januari 2015 wist Apple het marktaandeel van Xiaomi op de Chinese markt met 2,2 procent te verkleinen.

Ook in Europa stevige groei

Niet alleen de Chinese markt blijkt warm te lopen voor de iPhone 6 en de iPhone 6 Plus, ook in Europa kennen de twee laatste nieuwe smartphones van Apple een bijzondere populariteit. Het marktaandeel van iOS smartphones steeg globaal gezien immers met maar liefst 3,2 procent. Vooral het Verenigd Koninkrijk lijkt helemaal in de ban van de iPhone 6 en iPhone 6 Plus. Daar werd het marktaandeel van Android smartphones aanzienlijk teruggedrongen. De iPhone 6 wist hier een marktaandeel te realiseren van 16,7 procent. De Samsung Galaxy S5 is hier de dichtste achtervolger met een aandeel van een kleine 8 procent. De iPhone 6 mag zich naast het Verenigd Koninkrijk ook de best verkochte smartphone noemen in Frankrijk, Duitsland en Italië.

Klein verlies in de Verenigde Staten
Iets of wat tegenvallende cijfers komen overgewaaid uit de Verenigde Staten. Daar werd het marktaandeel van Android iets groter tot 51,9 procent. Opvallend detail is daar dat 13,9 procent van de eigenaars van een iPhone er voor kozen om opnieuw de overstap te maken naar een toestel met Android.