Categorieƫn
Blog

De iPhone 7 is waterdicht

iPhone 7 is waterdicht

Een praktisch voordeel van de iPhone 7 is dat het water- en stofdicht is. Water en stof zijn de 2 meest voorkomende oorzaken van een kapotte iPhone, dit kan nu dus voorkomen worden. Super handig! Maar hoe waterdicht is de nieuwe iPhone eigenlijk? Dat is natuurlijk wel fijn om te weten. Daarom geven we in dit artikel uitleg over de waterdichtheid van de iPhone 7.

Officiƫle certificering

De iPhone is getest onder gecontroleerde omstandigheden en het is stof- en waterbestendig genoeg om het IP67 certificaat te mogen ontvangen. Dit certificaat geeft twee dingen aan: het getal 6 staat voor de stofdichtheid van de iPhone. De 6 is de hoogste waarde, dit geeft dus aan dat de iPhone 7 helemaal stofdicht is.

Dit komt door de nieuwe behuizing van de telefoon, er kan nergens stof in het toestel komen. De 7 geeft aan hoe waterdicht het toestel is, dit getal kan liggen tussen de 0 en de 9. Met een 7 is de iPhone dompeldicht, dit houdt in dat de iPhone 7 30 minuten lang tot maximaal 1 meter onder water zou moeten kunnen. Het zou dus mogelijk zijn om te bellen onder de douche!

Eigen risico

Het is natuurlijk fijn dat de iPhone 7 waterbestendig is, mocht je telefoon een keer in het toilet vallen of sta je te bellen in een regenbui is dit geen probleem. Echter wordt er wel geadviseerd om hier bewust mee om te gaan. Apple geeft duidelijk aan dat het gebruik van de iPhone in water op eigen risico is.

De telefoon wordt namelijk niet gedekt voor vochtschade. Dit klinkt misschien wat vreemd, maar door normale slijtage van de iPhone kan ook de water- en stofbestendigheid op den duur minder worden. Apple geeft het advies om de iPhone niet op te laden als het nog nat is en om de handleiding goed door te lezen. Hierin staan instructies voor het reinigen en drogen.

Op zoek naar een iPhone?

Wil jij ook graag kunnen bellen in de douche? Vrijwel altijd is er ergens een iPhone 7 aanbieding waardoor je net wat minder hoeft te betalen dan de nieuwprijs. Dat is toch weer mooi meegenomen!