Categorieën
Blog

IPhone reparaties in trek

Het lijkt erop alsof iedereen zijn of haar iPhone nodig heeft om de dag door te komen. De reparatie winkels draaien dan ook op volle toeren. Naast dat mensen hun scherm laten vervangen, is ook een batterijvervanging erg populair. “We zien dat mensen steeds vaker kiezen voor een batterijvervanging, in plaats van een nieuw toestel te kopen”, aldus een woordvoerder van een anonieme reparatie keten.

Deze keten is een internationale organisatie die zich bezighoudt met het repareren van elektronica. Het bedrijf is opgericht in de jaren 2000 en heeft inmiddels meer dan 15 miljoen mensen geholpen met het repareren van hun apparaten. In Nederland zijn er inmiddels meer dan 50 winkels, en het aantal groeit nog steeds.

Populair in heel Nederland

De populariteit van deze reparatiewinkels is te merken in Gouda, maar ook in andere steden in het land. Het is dan ook niet vreemd dat er steeds meer mensen zijn die kiezen voor een iPhone-reparatie in plaats van een nieuw toestel te kopen.

Het lijkt erop dat iedereen wel een iPhone heeft, of in ieder geval een smartphone. En als je dan toch een apparaat hebt dat bijna net zo duur is als een nieuw toestel, dan wil je er ook zeker van zijn dat het goed wordt onderhouden. En dat kan bij een reparatiewinkel.

Wat ben je ongeveer kwijt?

De prijzen voor een iPhone-reparatie zijn over het algemeen erg redelijk. Voor een batterijvervanging betaal je ongeveer €80 en voor een schermvervanging betaal je ongeveer €120. Dit is natuurlijk wel afhankelijk van het type iPhone en de winkel waar je het laat maken.

Ook ligt dit aan de vraag of je een origineel onderdeel wilt of een namaak onderdeel. Vaak is het zo dat de prijs voor een namaak onderdeel iets lager ligt, maar dit is niet altijd het geval. Aan de andere kant is het wel vaak zo dat een namaak onderdeel minder lang meegaat dan een origineel onderdeel.

Duurzaamheid

Maar al met al lijkt het erop dat iPhone reparatie Gouda steeds populairder worden, zowel in Gouda als in de rest van het land. Dit komt waarschijnlijk omdat mensen steeds meer gaan beseffen dat een reparatie vaak net zo goed is als een nieuw toestel, maar dan een stuk goedkoper. Ook is dit voor mensen die zich druk maken over duurzaamheid natuurlijk een goede manier om je steentje bij te dragen aan het klimaat.