Categorieën
Blog

Is het nodig om je iPhone te verzekeren?

Is het nodig om je iPhone te verzekeren? 

Iedere iPhone die verkocht heeft standaard een wettelijke garantie. In Nederland betekent dit dat je iPhone voor een periode van twee jaar onder de garantie valt. Apple zelf geeft aan dat de garantie een jaar is maar in Nederlander is het volgens de wet verplicht om twee jaar garantie te geven op dergelijke producten. Als er iets met je iPhone gebeurt waardoor deze schade heeft, en het valt onder de garantie, dan zijn er geen kosten verbonden aan reparatie.

Garantie
Wat er precies onder de garantie valt wordt door Apple niet zo duidelijk op haar website uitgelegd. Over het algemeen geldt dat alles waar je geen schuld aan hebt vergoed wordt zoals mechanische gebreken en fabrieksfouten. Als je kunt aantonen dat de schade niet door jezelf of iemand anders veroorzaakt is dan valt het bijna altijd onder de garantie. Bepaalde onderdelen zijn uitgesloten door de garantie zoals de batterij. Er is hiernaast nog een lijst met uitsluitingen zoals water-, val- en brandschade. Dit valt jammer genoeg niet onder de garantie net zoals schade door verkeerd gebruik, schade door derden en schade door aanpassingen.

AppleCare+
Met de AppleCare+ kun je de standaard garantie uitbreiden met een betere dekking. Met AppleCare+ heb je 24 uur per en 7 dagen per week de mogelijkheid om contact op te nemen met Apple support. Je kunt ook gebruik maken van de Express Replacement Service waardoor je sneller een vervangend toestel krijgt. Hiernaast valt de batterij wel onder AppleCare+ evenals oordopjes en accessoires van de iPhone. Met AppleCare+ ben je voor twee gevallen van schade die per ongeluk veroorzaakt is gedekt. AppleCare+ is een verzekering dat voor twee jaar lang dekking biedt tegen hardwarereparaties, twee schadegevallen per jaar door ongelukken. Er geldt wel een eigen risico. Dit eigen risico is €29,- bij schade aan het scherm van de iPhone en € 99,- bij andere schadevoorvallen. AppleCare+ kun je afsluiten binnen 60 dagen na aankoop van je iPhone voor een bedrag van €149,-.

Apple verzekering
Nu je weet wat de standaard garantie van Apple inhoudt en wat voor dekking je erbij krijgt door AppleCare+ is het goed om te weten wat niet gedekt is. Als je je telefoon laat vallen dan wordt dit door AppleCare+ vergoed maar niet door de standaard garantie. Het is echter niet nodig om AppleCare+ af te sluiten als je kiest voor een telefoonverzekering. Met deze verzekering dek je bijna alle risico’s die niet onder de garantie vallen. “Het is niet slim om een iPhone verzekering te nemen als je al beschikt over AppleCare+”, volgens Smartphoneguard.nl. “AppleCare+ en tegelijkertijd gedekt worden door een individuele telefoonverzekering betekent een dubbele dekking”. Een telefoonverzekering vergoed de schade als gevolg van vallen, stoten, diefstal maar het is ook mogelijk om andere risico’s te verzekeren. De exacte voorwaarden verschillen per verzekeraar.