Categorieën
Blog

De nieuwe iPhone concurrenten: Samsung Galaxy S8 en S8+

De nieuwe iPhone concurrenten: Samsung Galaxy S8 en S8+  

Na ruim een jaar wachten zijn de Galaxy S8 modellen gepresenteerd. De twee smartphones zijn ieder jaar de grote concurrent van de iPhone. Gezien de specificaties is dat ook dit jaar weer het geval.

Samsung presenteerde de twee nieuwe modellen tijdens het Unpacked event in New York. De prestentatie was live te volgen via de website van Samsung. Er was al veel bekend over de nieuwe toestellen door gelekte foto’s en onderdelen maar nu zijn deze alsnog bevestigd.

Beide smartphones zijn voorzien van de allerlaatste technologieën inclusief het veelbesproken Infinity display. De Samsung Galaxy S8 is uitgerust met een 5.8 inch scherm terwijl de grotere S8+ over een 6.2 inch scherm beschikt.

Beide schermen lopen door in de randen zoals dat eerder alleen het geval was bij de Edge modellen. In tegenstelling tot deze toestellen heeft de iPhone 7 nog een normaal scherm, met slechts een grootte van 4.7 inch.

Snelheid en prestaties

De smartphones draaien beiden op de Exynos 8895 chipset dat wordt ondersteund door 4GB werkgeheugen. Dit is geen verrassing aangezien Samsung altijd de Exynos chipset inzet voor de Europese markten. Met 64GB opslagruimte heb je meer dan genoeg ruimte voor de opslag van al je bestanden.

Dit is het dubbele van de opslagruimte in de standaard iPhone 7 versie. Als dit niet genoeg is dan is er uiteraard een microSD slot zodat het uitgebreid kan worden. Dit heeft de iPhone niet. Met een accu van 3000 mAh krijg je iets minder capaciteit dan in de Galaxy S7 maar alsnog veel meer dan de iPhone 7.

Na de problemen met de Note7 heeft Samsung er alles aan gedaan om de veiligheid te verbeteren waardoor de accu waarschijnlijk verkleind is. Een nieuw proces dat in werking is gesteld voorkomt dat hetzelfde probleem ooit nog kan voorkomen.

Wat zijn de verschillen?

De twee Galaxy smartphones verschillen niet veel van elkaar, met enkel het scherm dat een opvallend verschil is en hierdoor ook de totale afmetingen. Beide smartphones draaien op Android 7.0 Nougat, hebben een irisscanner aan de voorkant en een vingerafdrukscanner aan de achterzijde.

In vergelijking met de laatste iPhone modellen zijn er veel verschillen. Later dit jaar komt Apple mogelijk met de iPhone 8 die over vergelijkbare opties zal beschikken. Naast de scanner van de Galaxy smartphone zit de camera met 12 megapixels.

Vorig jaar was de Galaxy S7 camera een genot en volgens Samsung zelf levert de S8 camera nog betere prestaties, vooral in weinig licht situaties. Aan de voorkant van de toestellen zit een 8 megapixel frontcamera.

Verkrijgbaarheid

De Samsung Galaxy S8 en de grotere S8+ zijn naar verwachting in Nederland vanaf midden april verkrijgbaar. De release datum die Samsung vastgesteld heeft is 21 april. In combinatie met een 1- of 2-jarig contract is het toestel verkrijgbaar vanaf 0 euro bijbetaling.

Hierbij moet wel gezegd worden dat het toestel in gedeeltes afbetaald wordt. De adviesprijs van de Galaxy S8 ligt op 799 euro terwijl de S8+ voor 100 euro meer over de toonbank gaat voor een bedrag van 899 euro.

De iPhone 7 is op dit moment bijna 100 euro goedkoper. De losse prijzen liggen net iets boven 700 euro voor een simlockvrij model.