Categorieën
Blog

Verander uw iPhone 6 Plus in een klassieke Game Boy

Verander uw iPhone 6 Plus in een klassieke Game Boy

Veel eigenaars van een iPhone 6 Plus gebruiken hun phablet om er de leuke spelletjes op te spelen zoals bijvoorbeeld de populaire GTST Meerdijk app. Iedere dag opnieuw vinden nieuwe games hun weg naar het toestel, maar wat zou u er van vinden om in één slag alle klassieke Game Boy en Game Boy Color spelletjes op uw favoriete smartphone te kunnen spelen?

De zogenaamde Smart Boy ziet er uit als een klassieke Game Boy en biedt gebruikers de mogelijkheid om de iPhone 6 Plus er op aan te sluiten.

Hierdoor wordt het mogelijk om veel eenvoudiger klassieke games zoals met name Pokémon, Tetris en Super Mario Land te spelen. Dit project, dat begon als een 1-aprilgrap lijkt misschien op het eerste zicht een beetje vreemd, maar veel mensen hebben op het internet toch nadrukkelijk interesse getoond in deze add-on.

Game Boy met iPhone 6 Plus beeldscherm

De Smart Boy is in principe niets meer of minder dan het onderste gedeelte van de klassieke Game Boy met daarin de iPhone 6 Plus. Tijdens het spelen wordt er dus geen gebruik gemaakt van het touchscreen, maar wel van de klassieke bediening zoals we die kennen van de oude Nintendo handheld.

Als beeldscherm zal gewoon dat van de iPhone 6 Plus worden gebruikt. In de praktijk zorgt dit er voor dat u in principe alle games van de Game Boy en Game Boy Color kan spelen, maar dan wel op een veel hogere resolutie.

Toekomst van de Smart Boy

Veel gamers die houden van klassieke spellen zullen bovenstaand nieuws uiteraard maar wat graag horen. Toch is het nog maar zeer de vraag of er daadwerkelijk een toekomst is weggelegd voor de Smart Boy of niet. Hoewel de leuke add-on op moment van schrijven reeds in ontwikkeling is, is het niet ondenkbaar dat Nintendo er alsnog een stokje voor zal proberen te steken.

Het design van de Smart Boy is echt twee druppels water dat van de Game Boy en het verleden heeft reeds meermaals aangetoond dat het Japanse bedrijf er niet om verlegen zit om projecten stil te laten liggen op basis van patentovertredingen. Of deze verrassende add-on ooit de weg naar de winkels zal vinden blijft momenteel dus nog een groot vraagteken.