Categorieën
Blog

Wat is een bookmaker?

Een bekende term die je in de gokwereld geregeld tegenkomt is Bookmaker. Dit is een gokaanbieder die ervoor zorgt dat je kunt gokken op een wedstrijd, sportevenement of individuele gebeurtenis. De aanbieders van gokevenementen houdt alle weddenschappen gedaan door mensen bij, en betalen uit bij een correcte voorspelling. In die zin speelt deze partij een grote rol in het mogelijk maken van gokken op sport. Het aantal gokaanbieders groeit bijna dagelijks, en daarom heb jij als ervaren of pas begonnen speler voldoende om uit te kiezen als je op zoek bent naar een nieuwe aanbieder.

De bookmaker bepaalt de quotering

Naast het samenstellen van alle weddenschappen omtrent een wedstrijd, zijn gokaanbieders ook verantwoordelijk voor het bepalen van de quoteringen per type weddenschap. Voorheen bepaalden bookmakers dat volledig onafhankelijk van elkaar, maar tegenwoordig werken diverse partijen enigszins met elkaar samen om tot een gangbare quotering te komen. Dit is nodig, want al te grote verschillen tussen verschillende ‘bookies’ kunnen valsspelen in de hand werken. Wat bedoelen we daarmee? Stel dat dezelfde weddenschap bij twee gokaanbieders op de volgende manier zijn opgezet:

·     Team A to win bij gokaanbieder A: 2.10 quotering

·     Team B to win bij gokaanbieder B: 2,30 quotering

Als speler kan je in dat geval op twee platformen inzetten op beide teams, en zo in principe altijd winnen. De kans dat je dit tegenkomt is in de laatste jaren een stuk kleiner geworden.

De keuze voor een gokaanbieder

Wat is een goede bookmaker? Dit is onder meer afhankelijk van de betrouwbaarheid, service voor klanten, aanwezige betaalmethoden en recente geschiedenis. Wil je weten wat de beste partner is om bij te spelen? Check dan reviews van andere spelers of win informatie in van professionele reviewpartijen, welke een onafhankelijke weergave plaatsen van de ervaringen met individuele bookmakers in de wereld van online gokken op sport.