Categorieën
Blog

Whatsapp voor bedrijven.

WhatsApp, nu ook voor bedrijven

Bijna alle Nederlanders met een smartphone hebben de app “WhatsApp” op hun telefoon. Deze app, die ongeveer zeven jaar geleden op de markt is gebracht, heeft het ouderwetse sms’en overbodig gemaakt voor smartphonegebruikers en heeft vele fans over de hele wereld. Inmiddels heeft het meer dan 500 miljoen gebruikers. Dat de particulieren dol zijn op deze app is wel duidelijk, maar ook de zakelijk branches gaan er nu gebruik van maken. Steeds meer Nederlandse bedrijven kiezen ervoor om, naast hun traditionele bereikbaarheid zoals email, bellen en briefpost, WhatsApp in te zetten om bereikbaar te zijn voor hun klanten.

WhatsApp als klantenservice

Afgelopen week werd bekend dat de SNS Bank begint met een WhatsApp klantenservice. Deze manier van klanten te hulp staat in een half jaar getest en gaat nu officieel de markt op. De drempel om hulp te vragen door klanten, wordt hierdoor kleiner en zo worden er meer mensen geholpen. Dit is natuurlijk positief voor beide partijen. Maar SNS is zeker niet het eerste bedrijf die WhatsApp gebruikt voor zakelijk gebruik. Vliegtuigmaatschappij Transavia en energieleverancier Essent, maken bijvoorbeeld al veel langer gebruik van een WhatsApp klantenservice.

WhatsApp als nieuwsplatform

Naast alleen de klantenservice wordt WhatsApp op zakelijk gebied op wel meer manieren gebruikt. Het nieuws ontvangen via WhatsApp is ook al langere tijd mogelijk. Een bekend platform dat deze manier gebruikt is Metro. Stuur naar 0621325317 een WhatsApp berichtje met hierin ‘Nieuws aan’. Op deze manier kom je in het bestand van Metro en ontvang je maximaal drie keer per dag een nieuwsbericht. Naast Metro maken ook kleine bedrijven gebruik van deze manier van nieuws verspreiden, een goed concept kun je het dus zeker noemen. In augustus werd bekend dat Jumbo Supermarkten een soort gelijk concept gaat uitvoeren. Via het WhatsApp nummer van Jumbo kun je vragen stellen en tips krijgen over barbecueën. Verder worden er ook regelmatig recepten verstuurd via de service.

WhatsApp in de toekomst

Dat WhatsApp op de zakelijke markt ook populair wordt, was wel te voorspellen. Verwacht wordt ook dat steeds meer bedrijven gebruik gaan maken van de service en er steeds creatievere concepten zullen komen. Tegenwoordig kun je ook gratis bellen via het platform en wellicht gaan bedrijven ook hier gebruik van maken.